Wie zijn wij!

Inge De Stobbeleere - Equi Source

Inge De Stobbeleere

Inge is zaakvoerster en begeleidt rijlessen, EAL en persoonlijke coachingsessies.

info@equisource.eu
0485 95 06 37

Inge reed vanaf haar 4 jaar paard. Eerst op zetelleuningen en zelfgeknutselde paarden, daarna, als cadeau van oma, op manège ‘De Hoefslag in Lier en bij LRV Leopold III te Kontich. Ze deed er ervaring op in verschillende disciplines van de paardensport, dressuur, springen, voltige en eventing. Na haar studies, grafische vormgeving, kocht ze zelf 2 pony’s waar ze haar 2 zonen mee leerde rijden en later ook de kinderen van een paar vrienden. Het was de aanzet tot de verwezenlijking van haar droom: het oprichten van een fijne plek waar het goed vertoeven is voor mens én paard.


Opleidingen en workshops

 • Ervaringsgericht leren met de assistentie van paarden – EAGALA part 1 & 2 certified
 • Personal Coaching, opleiding bij Dr. Luc Swinnen
 • Zelfvertrouwen voor vrouwen, bij Triangis
 • ‘Effectief omgaan met kinderen’ van Thomas Gordon via Wegwijzer zw
 • ‘Coaching en leiding geven’ via Cevora
 • ‘NLP Explorer’ bij Marcel Hendrickx, School voor NLP
 • Two lazy Seven Ranch – Western en NH ‘Starters Basic Cursus’
 • Inge Teblick bij Syntra: ‘Psychologie van het paard’ – Clickertraining
 • Terra Natura Seminar: ‘Paardenpsyche en lichaamstaal’ en ‘Communiceren met paarden’ en ‘Natuurlijk en bewust paardrijden’ in praktijkdagen
 • Natuurlijk hoefbekappen
 • Ruiterbrevet B
 • Rijdend lid bij LRV Leopold III Kontich van 1976-1984
Wendy Frateur - Equi Source

Wendy Frateur

Wendi begeleidt de EAGALA therapiesessies

Wendi Frateur is afgestudeerd in 2007 te Nijmegen (NL) als bachelor of Arts therapies. (Creatieve therapie met als specialisatie muziek).  Momenteel is ze werkzaam bij ZNA universitaire kinder- en jeugdpsychiatrie Antwerpen (UKJA) op het departement adolescenten, afdeling ontwikkelingsstoornissen en Psychose (EOPS). Waar ze betrokken is bij zowel de behandeling als diagnostiek van de jongeren.

De eerste vijf jaar van haar loopbaan was ze werkzaam bij Psychiatrisch Centrum Gent – Sleidinge waarbij ze de opstart van de jongerenkliniek Yidam ( intensieve behandel unit )mee vorm gaf.  Ook hier was ze betrokken bij zowel de behandeling als diagnostiek en werd het takenpakket uitgebreid met therapiesessies aan diverse groepen in de volwassenenpsychiatrie. (Depressie, verslaving, crisisdienst, dagbehandeling)

Naast het geven van therapie ondersteund ze binnen het Ukja mee de leefgroepwerking van de dagbehandeling van EOPS en wordt er in samenwerking met de orthopedagoog gezinstherapie aangeboden.

In 2013 behaalt ze haar Eagala cerftification en start samen met Inge de therapiesessies met paarden volgens het Eagala model op. Het werken in de natuur met paarden is een verrijkende aanvulling op haar bestaande job en zorgt ook voor persoonlijke groei.

Het cerftificaat van de Eagala opleiding wordt behouden door tweejaarlijkse bijscholing  en het bijwonen van de tweemaandelijkse netwerkmeetings georganiseerd door de netwerkmeeting Group Belgium.

 • Lid van de federatie vaktherapeutische beroepen (NL)
 • Lid van de VVM, Vlaamse vereniging voor muziektherapie.

Naast het werken met jongeren gaf ze ook muziektherapie aan volwassenen met een uiteenlopende problematiek. In haar werk stelt ze het scheppen van een veilige omgeving voorop waarbinnen er ruimte kan ontstaan om te ontdekken, te experimenteren, stap voor stap te leren en tot nieuwe inzichten te komen.

Als therapeut is ze verbonden aan de VVM, vlaamse vereniging voor muziektherapie. Ze is EAGALA part 1 & 2 certified.

Lies Peeters - Equi Source

Lies Peeters

Lies begeleidt de paardengewenning, rijlessen en lessen aangepast paardrijden

Lies is afgestudeerd als leerkracht secundair onderwijs economie / wiskunde. Sinds haar 7 jaar rijdt ze paard. Die microbe heeft haar nooit los gelaten en ze maakte van haar hobby haar beroep. Ze begeleidt de paardrijlessen voor kinderen, volwassenen en jongvolwassenen met een licht mentale beperking. Lies volgde verschillende cursussen “Natuurlijk Paardrijden en Natuurlijk Paarden houden”.

Thuis zitten er nog andere dieren op haar te wachten: Lobke de bruine labrador, Zina de kat en Witje het konijn!

Ze werkt ook voor Pet Au Pair (www.petaupair.be), een oppasdienst voor huisdieren. Lies kan ingehuurd worden om met de hond te wandelen of de katten, kippen of konijnen te verzorgen als de baasjes op hun werk of met vakantie zijn.

Ellen Van Vlasselaer - Equi Source

Ellen Van Vlasselaer

Ellen begeleidt de hippotherapie en Equine Assisted Therapy (EAT)

Ellen is afgestudeerd als klinisch psycholoog voor kinderen en jongeren. Ze is werkzaam in CGG Kempen in het Kinder- en jongerenteam. Hier begeleidt ze kinderen, ouders en gezinnen van 6 tot 18 jaar met diverse problematieken, zoals angst, depressie, trauma, autisme, ADHD, gedragsproblemen, …

Bijkomend behaalde ze het postgraduaat Equine Assisted Therapy aan de Arteveldehogeschool te Gent. Hier heeft ze een brede basis meegekregen in het begeleiden van kinderen en volwassenen met zowel psychische problemen als mentale en/of fysieke beperkingen.

Momenteel volgt zij een bijkomende opleiding tot gedragstherapeut. Ze is verbonden aan de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (Erkenningsnummer Psychologencommissie: 872110074)

Met paarden bezig zijn, is nog steeds een belangrijke hobby voor Ellen. Via de hippotherapie/EAT kan zij haar hobby en haar beroep mooi combineren.

Schrijf je in op onze Newsletter

Ontvang de laatste updates over Equi Source

Equi Source Newsletter