Wie zijn wij!

Inge De Stobbeleere - Equi Source

Inge De Stobbeleere

Inge is zaakvoerster en begeleidt rijlessen, EAL en persoonlijke coachingsessies.

info@equisource.eu
0485 95 06 37

Inge reed vanaf haar 4 jaar paard. Eerst op zetelleuningen en zelfgeknutselde paarden, daarna, als cadeau van oma, op manège ‘De Hoefslag in Lier en bij LRV Leopold III te Kontich. Ze deed er ervaring op in verschillende disciplines van de paardensport, dressuur, springen, voltige en eventing. Na haar studies, grafische vormgeving, kocht ze zelf 2 pony’s waar ze haar 2 zonen mee leerde rijden en later ook de kinderen van een paar vrienden. Het was de aanzet tot de verwezenlijking van haar droom: het oprichten van een fijne plek waar het goed vertoeven is voor mens én paard.


Opleidingen en workshops

 • Ervaringsgericht leren met de assistentie van paarden – EAGALA part 1 & 2 certified
 • Personal Coaching, opleiding bij Dr. Luc Swinnen
 • Zelfvertrouwen voor vrouwen, bij Triangis
 • ‘Effectief omgaan met kinderen’ van Thomas Gordon via Wegwijzer zw
 • ‘Coaching en leiding geven’ via Cevora
 • ‘NLP Explorer’ bij Marcel Hendrickx, School voor NLP
 • Two lazy Seven Ranch – Western en NH ‘Starters Basic Cursus’
 • Inge Teblick bij Syntra: ‘Psychologie van het paard’ – Clickertraining
 • Terra Natura Seminar: ‘Paardenpsyche en lichaamstaal’ en ‘Communiceren met paarden’ en ‘Natuurlijk en bewust paardrijden’ in praktijkdagen
 • Natuurlijk hoefbekappen
 • Ruiterbrevet B
 • Rijdend lid bij LRV Leopold III Kontich van 1976-1984
Lydie Laenen - Equi Source

Lydie Laenen

Lydie begeleidt de EAGALA therapiesessies

Na wat zoeken op professioneel vlak kwam ik in 2000 bij het CAW terecht. Hier geef ik al bijna twintig jaar psychotherapie aan adolescenten en volwassenen. Ik ben afgestudeerd als cliëntgericht experiëntiëel therapeut en ben erkend als werkend lid door de beroepsvereniging (VVCEPC). Zowel individuen, als koppels en gezinnen, kunnen bij mij  dagelijks terecht met psychische of relationele klachten. In 2005 opende ik ook mijn privé praktijk voor psychotherapie.

In de loop van de jaren ben ik steeds op zoek gegaan om mensen ook op andere niet verbale manieren te begeleiden in hun zoektocht naar meer geluk en welzijn. Zelf had ik ondertussen de paarden ontdekt en groeide deze hobby steeds meer uit tot een passie. Ik ervaarde wat de paarden voor me kunnen betekenen, niet alleen als sport, maar ook in mijn mentale en psychische ontwikkeling. Gemotiveerd om dit te delen met anderen, ben ik op zoek gegaan naar een geschikte opleiding. In 2015/2016 volgde ik een jaaropleiding systemisch paardencoachen en sinds dit jaar ben ik afgestuurd aan de Arteveldehogeschool, waar ik het postgraduaat EAT (Equine Assisted Therapy) volgde.

Nog steeds iedere dag verwonderd over wat de paarden ons kunnen bieden, maak ik graag deel uit van het Equisource team om mee de therapiesessies te begeleiden. 

Lies Peeters - Equi Source

Lies Peeters

Lies begeleidt de paardengewenning, rijlessen en lessen aangepast paardrijden

Lies is afgestudeerd als leerkracht secundair onderwijs economie / wiskunde. Sinds haar 7 jaar rijdt ze paard. Die microbe heeft haar nooit los gelaten en ze maakte van haar hobby haar beroep. Ze begeleidt de paardrijlessen voor kinderen, volwassenen en jongvolwassenen met een licht mentale beperking. Lies volgde verschillende cursussen “Natuurlijk Paardrijden en Natuurlijk Paarden houden”.

Thuis zitten er nog andere dieren op haar te wachten: Lobke de bruine labrador, Zina de kat en Witje het konijn!

Ze werkt ook voor Pet Au Pair (www.petaupair.be), een oppasdienst voor huisdieren. Lies kan ingehuurd worden om met de hond te wandelen of de katten, kippen of konijnen te verzorgen als de baasjes op hun werk of met vakantie zijn.

Ellen Van Vlasselaer - Equi Source

Ellen Van Vlasselaer

Ellen begeleidt de hippotherapie en Equine Assisted Therapy (EAT)

Ellen is afgestudeerd als klinisch psycholoog voor kinderen en jongeren. Ze is werkzaam in CGG Kempen in het Kinder- en jongerenteam. Hier begeleidt ze kinderen, ouders en gezinnen van 6 tot 18 jaar met diverse problematieken, zoals angst, depressie, trauma, autisme, ADHD, gedragsproblemen, …

Bijkomend behaalde ze het postgraduaat Equine Assisted Therapy aan de Arteveldehogeschool te Gent. Hier heeft ze een brede basis meegekregen in het begeleiden van kinderen en volwassenen met zowel psychische problemen als mentale en/of fysieke beperkingen.

Momenteel volgt zij een bijkomende opleiding tot gedragstherapeut. Ze is verbonden aan de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (Erkenningsnummer Psychologencommissie: 872110074)

Met paarden bezig zijn, is nog steeds een belangrijke hobby voor Ellen. Via de hippotherapie/EAT kan zij haar hobby en haar beroep mooi combineren.

Schrijf je in op onze Newsletter

Ontvang de laatste updates over Equi Source

Equi Source Newsletter