Workshops Coaching en teambuilding

Equi Source Workshop Kalender 2019


MEI

Heldere communicatie en beter contact (1 dag)

16/05/2019 start 09:30 tot 16:30

Veerkracht, stress en sociale contacten

Bij stressklachten speelt er vaak een sociale factor. De communicatie loopt mis, er zijn hoogoplopende of stilzwijgende conflicten. Kwalitatieve sociale relaties en een bijhorende heldere communicatie is één van de belangrijke peilers voor een gezonde veerkracht.

Omgaan met moeilijke mensen

In deze cursus nemen we onze communicatie met de moeilijke anderen onder de loep. Door het inzetten van paarden komen we snel tot de essentie van onze communicatie en weten we niet enkel hoe het anders zou kunnen, we ervaren het ook.

Onzichtbare en onbewuste communicatieprocessen worden zichtbaar. Dit versnelt het inzicht en de kans op introspectie.

DATUM
donderdag 16 mei 2019 van 9u30 tot 16u30

BEGELEIDING
Hilde Marien www.hildemarien.be
Inge De Stobbeleere www.equisource.eu

LOCATIE
Equi Source, Kriekelaarstraat 6, Kontich

PRIJS
285 euro, exclusief 21% BTW

INBEGREPEN
Cursus en begeleiding door Inge De Stobbeleere en Hilde Mariën
Koffie, thee en water doorheen de dag
Lunch

INSCHRIJVEN
Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen (8) wacht niet te lang met inschrijven.
Mail of bel naar info@hildemarien.be0032 494 170 318


Alle vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW


JUNI

Cursus: Maak je dromen waar (1 zaterdag)

15/06/2019 start 09:30 tot 16:30 - €195

JE VERSCHUIFT JE DROMEN STEEDS NAAR DE KANT?

Je wil beter en duidelijker communiceren? Je wil betere en diepgaandere contacten met anderen?Heb je het gevoel dat je geleefd wordt?

MAAK KEUZES EN BLIJF MET BEIDE VOETEN OP DE GROND

Keuzes maken en onze doelen bereiken zijn essentieel voor een deugddoend leven. We laten ons echter vaak afleiden van onze doelen door belemmeringen en angst, de mening van anderen, te weinig energiemanagement, alles wat moet,…

Om een leven te leiden dat bij ons past is het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap essentieel. Je leert leiding te nemen over jezelf en je leven. Ontwikkelen van persoonlijk leiderschap is investeren in jezelf als persoon, maar onrechtstreeks ook in je team en organisatie, je gezin en je vriendenkring.

WAT BEREIK JE MET DEZE CURSUS?

In deze cursus werken we via paardencoaching aan assertiviteit, kwetsbaarheid, communicatie en keuzes maken. Je vergroot je persoonlijke impact op jezelf en op anderen. Je ervaart wat het is om in het moment beslissingen te nemen en daadkrachtig te kiezen. Authenticiteit en zelfbewustzijn staan centraal.

WAAROM MET PAARDEN?

Paarden vertellen met hun reacties en lichaamstaal veel aan elkaar, maar ook aan ons als we ons verdiepen in hun manier van communiceren. Ze spiegelen ons als het ware. Ze confronteren ons met onszelf. Paarden zijn coaches ‘pure nature’ en geven ons feedback over onze eigen lichaamstaal, gemoedsgesteldheid en interactie met anderen.

Paarden weerspiegelen wat je non-verbaal overbrengt. Ze reageren onmiddellijk op verandering bij jou. Hierdoor word je je bewust van je eigen gedrag en kan je tot effectieve verandering komen op vlak van zelfbeeld, emoties en gedrag.

Door te werken met paarden komen we uit onze comfortzone en stimuleren we ons leren. Een nieuwe omgeving zorgt voor een diepgaander leerproces. Onze prefrontale cortex wordt gestimuleerd en zo stimuleren we ons creatief denken.

VERSTERK JE EIGEN POSITIE
  • Verbeter je assertiviteit én verdiep je contact met anderen
  • Vergroot je zelfkennis en zelfinzicht
  • Krijg inzicht in je communicatiestijl
  • Leer je doelen bereiken
  • Ervaar het belang van zelfzorg
AANPAK

Tijdens deze verrassend andere cursus leer je aan de hand van toelichting en eenvoudige oefeningen met de paarden zelf meer leiding te nemen over je leven. De begeleiding is gericht op het ‘nu’ en het opdoen van nieuwe inzichten en ervaringen.

Voor de coaching met paarden is er geen enkele ervaring met paarden vereist. Bij alle oefeningen blijven we letterlijk en figuurlijk met onze voeten op de grond. We blijven steeds naast de paarden.


NIET ZWEVERIG MAAR EFFICIËNT:

De coaching met paarden was echt TOP. Hilde was er, en samen met Inge (de paardencoach) heb ik daar een zeer bewogen, maar heel belangrijke sessie gehad. Het heeft me echt doen beseffen wat ik moest doen. Weten is een ding, maar om het ook echt te kunnen voelen, was echt geweldig.

Op de momenten dat ik het nu nog moeilijk heb, of als de onrust weer toeslaat, grijp ik vooral terug naar de sessie met de paarden, omdat ik daar enorm veel moed en kracht heb uit geput, en vooral omdat ik me terug heb kunnen voelen zoals het hoort. Een echte aanrader!

Ik ben wie ik ben, maar dankzij Hilde (& de paarden) kan ik het nu allemaal beter plaatsen en verder werken aan mezelf.

Elise


Ontzettend verrijkend in combinatie met de paarden, die dieren doen dingen met je die soms onverklaarbaar zijn.

En uiteraard jullie aanpak en “know-how”…. Een aanrader, men zegge het voort…!

Chris A R


DATUM
zaterdag 15 juni 2019 van 9u30 tot 16u30

LOCATIE
Equi Source, Kriekelaarstraat 6, Kontich
Gratis parking

BEGELEIDING
Inge De Stobbeleere Coach en gespecialiseerd in coaching met paarden, paardenspecialist. www.equisource.eu
Hilde Mariën Coach en opleider, gespecialiseerd in stress, burn-out en trajecten naar authentieke keuzes. www.hildemarien.be
Inge en Hilde zijn beiden Eagala-certified.

PRIJS
195 euro Inclusief 21% BTW
dranken en versnaperingen tijdens pauzes,broodjeslunch

INSCHRIJVEN
Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen (8) wacht niet te lang met inschrijven.
Mail of bel naar info@hildemarien.be0032 494 170 318


Alle vermelde prijzen zijn incl. 21% BTW


AUGUSTUS 

Dagworkshop: Energiewerk en Paarden (1 zaterdag)

17/08/2019 start 09:30 tot 16:30 - €195

Vraag je je vaak af waarom je zo moeilijk bij je plan kan blijven? Heb je het gevoel dat anderen altijd in jouw ruimte komen? Neem je je eigen kracht niet voldoende au sérieux? Heb je de overtuiging dat je toch nooit zal leven zoals je dat wil? Ben je benieuwd naar de krachtige, zuivere spiegel die paarden je kunnen geven?

Inge De Stobbeleere en Ilse Scheers gaan voor de eerste keer samenwerken. Inge is expert in Natural Horsemanship en is sinds 2 jaar de paardencoach van Ilse. Ilse is expert in energiewerk en leerde al doende ook de energie van paarden kennen. De samenwerking is dus organisch gegroeid en heeft geleid tot de idee van een workshop waarbij beide expertises worden samengebracht.

We zullen werken rond Contact en Afgrenzing via observatie, theoretische principes en energetische beschouwingen én natuurlijk ook via praktische oefeningen, met de paarden, individueel én in groep.

Ilse Scheers – ilsescheers.com is energiewerker, coacht dagelijks mensen in haar praktijk en geeft les in binnen- en buitenland. Verder heeft ze ook haar persoonlijke muziekparcours en werkt ze momenteel aan haar 2de plaat.

Inge De Stobbeleere – Equisource.eu is coach en paardenspecialist. Ze richtte Equisource op vanuit haar passie voor paarden en mensen en volgende een aantal opleidingen en workshops om ontwikkelingsgericht met beiden aan de slag te kunnen gaan. Ze is EAGALA® (Equine Assisted Growth and Learning Association) gecertificeerd.


DATUM
zaterdag 17 augustus 2019 van 9u30 tot 16u30

LOCATIE
Equi Source, Kriekelaarstraat 6, Kontich
Gratis parking

PRIJS
195 euro Inclusief 21% BTW
dranken en versnaperingen tijdens pauzes, broodjeslunch

MEENEMEN
Schrijfgerief, buitenkledij (die vuil mag worden)

INSCHRIJVEN
Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen (10) wacht niet te lang met inschrijven.
Mail naar info@ilsescheers.com


Alle vermelde prijzen zijn incl. 21% BTW

Ontdek hier onze persoonlijke coaching en teambuilding aanbod op maat

Indeling volgens ervaring en leeftijd

persoonlijke coaching en teambuilding

Schrijf je in op onze Newsletter

Ontvang de laatste updates over Equi Source

Equi Source Newsletter